Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Delft Politiek 30466

Geboren

6 jan. 1906
Den Helder

Aankomst

17 jun. 1942
Dachau

Doorgevoerd

Auschwitz
26 okt. 1942

Aanvullingen

Arthur Barsch op 26 jun. 2019
Ik ben Arthur Barsch, de jongste zoon van Jan Barsch en Jannete ( Netty ) Meijer ..Willem Meijer was de broer van Jan Meijer de vader van moeder. Jan Meijer heeft ook in het verzet gezeten net zo als Willem Meijer. Mijn moeder heeft ons weinig verteld over de oorlog, wel dat ze die als klein meisje op Texel heeft meegemaakt met haar zusje en broer. Hun vader Jan Meijer verbleef in die periode in Amsterdam er is weinig over verteld en over bekend, maar wel dat hij naar de oorlog in Amsterdam is gebleven en hij met de moeder van Judoka Wim Ruska een relatie had. Ik zou van beide personen dus van m'n opa en zijn broer graag meer informatie willen indien mogelijk. met vriendelijke groet Arthur Barsch
Leo van den Berg op 25 nov. 2015
Willem Meijer is vanaf Scheveningen gebracht naar: - Schoorl - Amersfoort - Neuengamme - Dachau - Aushwitz
Leo van den Berg op 25 nov. 2015
Willem Meijer was Gemeenteraadslid in Delft voor de CPN. Lid van een Delftse verzetsgroep waar ook Van der Kam (gef. Waalsdorpervlakte) deel vanuit maakte.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.