Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Rudolf Johannes de Vries

Delft Politiek 100648

Geboren

30 mei 1915
Padang Padjan (Nederlands-Indië)

Aankomst

6 sep. 1944
Dachau

Overleden

28 feb. 1945

Aanvullingen

Geert Verhoeven op 9 dec. 2020
https://oorlogsgravenstichting.nl/persoon/164770/rudolf-johannes-de-vries R.J. de Vries Dolf de Vries ondernam met zeven anderen op 2 maart 1943 een poging om overzee naar Engeland uit te wijken, maar werd hierbij de tweede dag op zee opgepakt. Via Rotterdam werd hij naar Vught gebracht en vandaar naar Natzweiler. Hier werd hij tewerkgesteld in de steengroeven, ten gevolge waarvan hij pleuritis kreeg. Na… Lees meer Bron: Gedenkboek van het verzet der Delftsche studenten en docenten gedurende de jaren 1940-1945. https://repository.tudelft.nl/islandora/object/uuid%3A9870fec5-63e8-49d5-ba28-087fc2e6e642 pagina 197
m t k de vries op 23 nov. 2018
L S Dit is wat ik voor mijn familiegeschiedenis heb kunnen achterhalen: Roelof Johannes de Vries, is geboren 30 mei 1915 te (Ujung) Pandang (Makassar), Celebes, Indonesie, en in Dachau omgekomen op 28 feb 1945; zoon van Hendrik Johannes de VRIES en Margaretha Jacoba Maria HAMER. Vader en zoon hebben in Delft gestudeerd. Roelof is begraven op het ereveld in Loenen. Zijn vader, omgekomen in een van de interneringskampen rondom Makassar, is aanvankelijk begraven op het ereveld in Makassar. Die begraafplaats is echter opgeheven. Ik heb nog niet kunnen achterhalen waar hij is herbegraven. Van Margaretha Hamer heb ik geen verdere gegevens kunnen vinden.
W.J.S. SNIJDERS op 24 sep. 2018
Betreft het hier R.J. de Vries , die destijds bij de DSRV LAGA heeft geroeid en Engelandvaarder was ? Graag contact hierover W.J.S. Snijders

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.