Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Politiek 101218

Geboren

10 apr. 1900
Amsterdam

Aankomst

6 sep. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Mauthausen
14 sep. 1944

Aanvullingen

wessel Bonneveld op 13 apr. 2021
Dit was mijn opa Neem gerust contact op Vr gr Wessel bonneveld
feike jaarsma op 10 okt. 2017
mijn oma had een broer Jan die ook in 1900 is geboren en niet meer terug is gekomen uit de oorlog ..ze waren met 13 kinderen thuis de vader mijn overgrootvader was willem hendricus peterus bonneveld en was getrouwd met Jesk Glashouwer..weet iemand of dit over de zelfde persoon gaat
BB op 27 jun. 2015
Metaalarbeider Johannes Bonneveld wordt opgepakt vanwege zijn betrokkenheid bij het verzet. Via PDL Amersfoort wordt hij op 2-4-1943 in K.L. Buchenwald binnengebracht en geregistreerd onder nummer 5286. Bonneveld blijft een jaar gevangen in Buchenwald en gaat op 2-3-1944 transport naar K.L. Natzweiler in de Ezas. Daar wordt hij als NN (Nacht und Nebelhaftling) gevangen gezet onder nummer 07748. Na een half jaar wordt, in verband met de oprukkende geallieerde troepen, K.L. Natzweiler ontruimd en gaat Johannes Bonneveld weer op transport. Op 6-9-1944 komt hij aan in K.L.Dachau (nr. 101218). Van lange duur is zijn verblijf daar niet want ruim een week later wordt hij doorgevoerd naar K.L. Mauthausen waar hij in het Aussenkommando Melk te werk wordt gesteld. Een paar dagen voor de bevrijding door de geallieerde troepen is hij op 30-4-1945 overleden.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.