Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Groningen Politiek 36315

Geboren

4 dec. 1909
Amsterdam

Aankomst

12 sep. 1942
Dachau

Overleden

12 sep. 1942

Aanvullingen

Monique Liemberg op 28 jan. 2023
ik ben de kleindochter van Jacob Liemberg u kunt mij mailen op liemberg@live.nl
liemberg op 26 mei 2022
geachte heer mevrouw Jakob Liemberg ,moet familie van mij zijn ,ik heb wel van hem gehoord ,al is dat niet veel . hij was neef van mijn vader en wat mij zo verbaasd dat hij in het communistisch verzet zat . een communist in een gereformeerde familie ,dat verbaasd mij verder is dat niet belangrijk ,wel wil ik meer weten over Jakob Liemberg ,het boeit mij zeer . is het mogelijk dat u mij daarbij helpt vertrouwend op uw medewerking ,teken ik hoogachtend J liemberg
liemberg op 18 dec. 2021
niet speciaal , maar jakob liemberg moet familie van mij zijn en zou daarom wat meer informatie hebben hoogachtend J Liemberg
Ruud Weijdeveld op 27 mei 2015
Jaap Liemberg was actief betrokken bij het communistische verzet in de stad Groningen. Na de eerste grote arrestatiegolf in het voorjaar van 1941 werd hij op 16 september 1941 door de SD gearresteerd. Na een verblijf in Amersfoort, Buchenwald en Gross-Rosen overleed Jaap Liemberg in Dachau.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.