Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Dordrecht Joods 139864

Geboren

22 sep. 1903
Sittard

Aankomst

28 jan. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

F. Heule op 27 jun. 2024
zie https://stolpersteine-dordrecht.nl/het_voorbije_joodse_dordrecht_dorus_wolf.html en https://www.online-begraafplaatsen.nl/zerken.asp?command=showpers&char=W&bgp=2343&sortpers=overleden In 1953 meldt het blad ‘Chemisch Orgaan van de NCV..’op blz 337 een adreswijziging: 133: Wolf (Ir. I. G.), Bruxelles, 4, rue des Deux Eglises. 4. Ir. Dorus of Isodore George Wolf uit Dordrecht. Geb. Sittard 22-09-1903, overl. Amsterdam 25-6-1985, 81 jaar oud. ‘Chem. Ing.’ Hij trouwde met Sophie Wilhelmina Rosina Horn, (oud?) (haar 2e echt) te Amsterdam. Hij was de zoon van Adolf Wolf (Winkelbediende te Sittard wonend te Urmond Limbrichterstraat 546) en Rosalie Souweine (Winkelierster te Sittard). https://www.bert-bartholomeus.nl/Gen.%20Blijdenstijn.htm; deel VIIh. Aan de Technische Hoogeschool te Delft zijn geslaagd voor het ingenieursexamen voor scheikundig ingénieur de Heeren D. van der Lindem Jhr. G. H. van der Mieden van Opmeer en I. G. Wolf. Mededeling Nr. 1411, 11 october 1930, 27e Jaargang, No. 4, blz. 575. Chemisch Orgaan van de Nederlandse Chemisch Vereniging en van de Vereeniging van de Nederlandse Chemische Industrie. Wolf was kampgenoot van F.H. Cohen in Auschwitz. wie weet meer over deze persoon? 1 afbeelding

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.