Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Elisabeth Jacoba Hermsen

Den Haag Politiek 123206

Geboren

16 apr. 1895
Muiden

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Margo Sybranda op 5 jan. 2016
Liesbeth Hermsen is van 16 okt '44 tot 1-2-'45 in München geweest, heeft daarna gewerkt volgens haar eigen opgave als hoofd van het vrouwenziekenhuis in Dachau tot aan 27 mei 1945. Ze leed zelf aan vlektyphus en kon niet eerder gerepatrieerd worden.
Jack van Ommen op 12 aug. 2015
Dit klinkt bekend. Onze moeder sprak er ook weinig over. Ik heb aan de hand van de verhalen van haar medegevangen, volgens mij, het meest gedetaileerde verhaal er over geschreven in "De Mastmakersdochters" zie: www.DeMastmakersdochters.nl en ook op de web site van mijn broer www.vanommenverzet.eu Was Hermsen haar meisjesnaam? Ik kom die naam nergens tegen onder de Agfa Commando vrouwen. Hartelijke groeten
sybranda op 23 apr. 2015
Tante Bets was de lievelingstante van mijn moeder. Wij weten heel weinig over haar kamptijd, ze heeft er nooit meer over gesproken. Ze was verpleegster en had joden verborgen en is verraden. Via Scheveningen, Vught en Ravensbruck is ze in Dachau terechtgekomen. Wij zouden dolgraag meer te weten komen over die periode.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.