Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Utrecht Politiek 65606

Geboren

5 jun. 1912
Utrecht

Aankomst

18 mrt. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Natzweiler
27 mrt. 1944

Aanvullingen

Cor de Groot op 5 jul. 2016
bidprentje achterzijde
Cor de Groot op 5 jul. 2016
Bidprentje
Cor de Groot op 4 mei 2016
Dit was mijn moeders eerste man, zij is getrouwd met Cornelis Koot op 19 april 1939 en hebben daaruit een zoon en dochter gekregen Kees en Riet. Ikzelf ben uit mijn moeders tweede huwelijk geboren, zij is getrouwd met Cornelis de Groot in februari 1956. Ik zelf ben geboren op 19 april 1956. Mijn moeder vond het altijd heel bijzonder deze datum gezien zij getrouwd was op 19 april , haar eerste man omgekomen in Natzweiler op 19 april en ik geboren op 19 april. Zij woonden in de Hertestraat nr 7 in Utrecht naast Cornelis Koot zijn ouders op nr 9. Na de oorlog is mijn moeder met haar tweede man gaan wonen op Hertestraat nr 11, waar ik geboren ben. De ouders van Cornelis Koot woonden tot hun dood naast ons, voor mij waren dat opa en oma Koot, gezien ik van mijn vaders kant geen opa en oma meer had. Mijn moeder heeft ruim 20 jaar geleden aan mij de getoonde brief van Koningin Wilhelmina en het overlijdensbericht van de Kampcommandant van Natzweiler aan mij gegeven, het schrijven uit Natzweiler heb ik aan mijn halfzus Riet gegeven dus bezit ik niet meer. Ik weet wel dat mijn moeder mij verteld heeft dat het enigste wat ze toen toegestuurd kreeg een pakketje was met wat oude kleren van Cornelis Koot en dat dat alles was wat ze terug kreeg. Zij heeft ook nooit precies geweten waar hij aan overleden is, maar Riet heeft via het rode kruis weten uit te vinden dat hij op 19 april gefusilleerd is. Tot zover wat mij bekend is.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.